Cowboysoppa med köttfärs och potatis

I helgen hade vi en riktigt arbetsdag på tomten, vi förbeder för att rulla gräs och massa skrufs slängdes.. så sjukt skönt att slänga saker!

En sådan dag kräver såklart en rejäl lunch! Vilken tur att Jenny Danielsson skickade in ett recept på hennes mammas Cowboysoppa som hon gjort om för slowcookern 😊 en riktigt mustig och god soppa som passade perfekt att laga dagen innan och bara värma upp när alla var hungriga…

Tack Jenny!!! det kommer en kokbok på posten som tack för receptet 🙂

Cowboysoppa
6 portioner
800 g köttfärs
3 gula lökar, hackade
3 klyftor vitlök, finhackade
5 potatisar, skalade och tärnade
500 g krossade tomater
1 dl vatten
1/2 dl tomatpuré
3 köttbuljongtärning
2 små burkar majs
1-2 tsk sambal oelek
2 tsk Salt
Svartpeppar

På slutet:
3 dl grädde
5 dl standardmjölk

Till servering
2 paprikor, tärnade
Nybakat bröd

Gör så här:
– Bryn köttfärs, lök och vitlök i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om du har den funktionen.
– Lägg ner alla ingredienserna utom det som ska i på slutet och kör i 8-10 h på låg
– Häll i grädde och mjölk, rör om och kör på ca 30-40 minuter på hög
– Servera med hackad paprika och nybakat bröd

Slowcookerkokboken
Slowcookerkokboken finnas att beställa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *