OMG! Jag kände att jag behövde mer Carnitas i mitt liv och ville testa lite nya smaker och detta blev amazing! Och jag kan bada i mangosalsan (eller vad det nu kallas, blev en stor diskussion om vad den skulle kallas men jag kallar den nu mangosalsa!!! min blogg, mina ord och jag tar mig frihet att döpa saker inkorrekt 😂). Du kan såklart använda fläskkarré eller fläskytterfile också, men det var extrapris på skinkstek så jag använde det.
Tycker du om chili så kan du absolut ha en en finhackad chili av din favoritsmak i mangosalsan 🌶🌶
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker och här om vilka Crock-Pots jag använder

Carnitas på skinkstek med öl, apelsinjos och lime
6-8 portioner
1 kg skinkstek, fläskkarré eller fläskytterfilé
4 hackade vitlöksklyftor
3 dl ljus öl
1 pressad lime
1 msk japansk soja
1 dl koncentrerad apelsinjuice
1 msk spiskummin
3 msk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 msk oregano
1 tsk chilipulver
1 krm cayennepeppar
1 tsk salt
Mangosalsa med tomat, rödlök, lime och koriander
1 paket fryst mango, tinad
2 röda lökar, tunt skivade
3 tomater, hackade
1 pressad lime
1 riven vitlöksklyfta
1 kruka färsk koriander, hackad
0,5 tsk salt
(om man gillar chili så skiva en röd chili tunt och släng ner)
Tillbehör
Tortillabröd
Nachochips
Riven ost
Sallad
Gräddfil
Gör så här:
- Bryn köttet i en stekpanna eller direkt i din slowcooker/tryckkokare om du har den funktionen. Lägg sedan ner köttet i grytan.
- Blanda ihop resten av ingredinserna i en skål och häll över köttet.
- Kör enligt följande:
- LÅG 8-9 h
- HÖG 6-7 h
- MEAT i 45 min i tryckkokare
- Ta en stekspade och tryck sönder köttet och rör runt så såsen sugs upp av köttet.
- Servera med mangosalsa och allt som du tycker är gott!



Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR



0 comments on “Carnitas på skinkstek med öl, apelsinjos och lime i slowcooker/tryckkokare”Add yours →