Busenkel köttfärschili

Med torkade kryddor och lite andra smaksättare som de flesta har i kylen så fixar du snabbt ihop denna köttfärsgryta. Den blev jättegod och passade hela familjen 😊

Du kan laga denna i gryta på spis eller i den slowcooker eller tryckkokare. Gör det som passar dig bäst😊

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress Här kan du läsa om mina kokböcker

Busenkel köttfärschili
6 portioner

800 g bland-eller nötfärs eller vegofärs
2 förp krossade tomater
2 köttbuljongtärningar
1 msk kinesisk soja
3 msk tomatpure
1 msk äppelcidervinäger
2 tsk lökpulver
2 tsk vitlökspulver
1-2 tsk chilipulver
1,5 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 tsk salt

Gör så här:

  • Bryn färsen i en stekpanna eller gryta/slowcooker/tryckkokare
  • Lägg ner alla ingredienser och kör enligt följande:
    • Slowcooking- 7-8 h på LÅG eller 5-6 h på HÖG
    • Tryckkokning: 30 min på MEAT/STEW
    • Gryta på spis: koka på låg värme i 25-30 minuter.
  • Servera med koks ris, matvete eller bröd med en klick gräddfil på toppen.

Kokböcker och ljudbok från Lindas MathörnaLÄS MER HÄR

0 comments on “Busenkel köttfärschiliAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *