Bästa julsalladen med grönkål, apelsin, granatäpple och valnötter

Denna sallad är så galet god! Saftig, krispig, söt, syrlig… allt på en gång!

Den gör sig fantastiskt på julbordet som ett komplement till annan julmat som kan vara rätt tung.

Grönkålssallad med apelsin, granatäpple och valnötter
4 portioner

150 g grönkål
1 st granatäpple eller ca 1, 5 dl frysta (och tinade)
2 st apelsiner, skurna i bitar utan skal
Valnötter, hackade
0,5 msk olivolja
1 msk balsamvinäger eller äppelcidervinäger (jag använder Balsamvinäger med granatäpple från Sofias Garden, min absoluta favorit)
1 tsk flytande honung
Salt och peppar

Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna till dressingen först. Skär sedan grönkålen i bitar och blanda ihop med dressingen. Grönkålen blir lite mjukare om du ”masserar” in dressingen i grönkålen en stund med händerna.

Blanda ner granatäpple, apelsinbitar och valnötter

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook

Kokböcker och ljudbok från Lindas MathörnaLÄS MER HÄR

0 comments on “Bästa julsalladen med grönkål, apelsin, granatäpple och valnötterAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *