Denna sallad är så galet god! Saftig, krispig, söt, syrlig… allt på en gång!
Den gör sig fantastiskt på julbordet som ett komplement till annan julmat som kan vara rätt tung.
Grönkålssallad med apelsin, granatäpple och valnötter
4 portioner
150 g grönkål
1 st granatäpple eller ca 1, 5 dl frysta (och tinade)
2 st apelsiner, skurna i bitar utan skal
Valnötter, hackade
0,5 msk olivolja
1 msk balsamvinäger eller äppelcidervinäger (jag använder Balsamvinäger med granatäpple från Sofias Garden, min absoluta favorit)
1 tsk flytande honung
Salt och peppar
Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna till dressingen först. Skär sedan grönkålen i bitar och blanda ihop med dressingen. Grönkålen blir lite mjukare om du ”masserar” in dressingen i grönkålen en stund med händerna.
Blanda ner granatäpple, apelsinbitar och valnötter
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
0 comments on “Bästa julsalladen med grönkål, apelsin, granatäpple och valnötter”Add yours →