Bamya- köttgryta med okra

En underbar gryta från det assyriska köket med kött och okra skickade Izla in.

Jag har aldrig lagat något med okra förut så tyckte att det var superkul att få prova. Jag använde fryst okra och smaken tyckte jag påminner lite om zucchini. Denna gryta har mycket smak som utvecklar sig med enkla ingredienser vilket jag uppskattar mycket 🙂

Bamya- köttgryta med okra
4-6 portioner

1 kg högrev
5 dl vatten
50 g smör
400-500 g fryst okra
Saft från 0,5 citron
3 st vitlöksklyftor, finhackade
4 msk tomatpuré
2 tomater
1 msk salt
0,5 -1 tsk chilipulver

Gör så här

  • Lägg den tinade okran i en skål och pressa över en halv citron
  • Stek köttet i 50 g smör så det får yta, lägg ner vitlöken på slutet
  • Lägg ner resten av ingredienserna
  • Kör på låg i 6-8 h eller hög i 5-6 h
  • Servera med ris

I dagarna kommer boken från tryckeriet 🙂

Boken sålde slut på 4 veckor i december och den har varit på omtryck men nästa vecka kommer den in igen. Den kommer finnas på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *