4 december- Lussebullskaka

4 december- Lussebullskaka

Ja, man kan göra lussebullar i din Crock-Pot 🙂

En supergod lussebullskaka lagom till advent 😊 så himla smidigt att göra och du slipper passa ugnen med plåtar som när du bakar lussekatter. Det är torrjäst som är tricket. Försökte med färsk jäst, den tog 10 h och blev katastrof 😂😂

Den jäser bara en gång också så ladda inför första advent med glögg, pepparkakor och lussebullskaka ❤️👍😊

Lussebullskaka

6- 7 dl vetemjöl special
0,5 påse torrjäst
1 dl socker
2 dl mjölk
0,5 dl vispgrädde
50 g smör
125 g Kesella
1 g saffran (2 påsar)

Fyllning
100 g smör
1 dl socker
1 tsk kardemumma

Topping
Russin
Pärlsocker

Gör så här

Blanda 6- 7 dl vetemjöl med 0, 5 påse torrjäst. Blanda i 1 dl socker och en nypa salt.

Värm smör, mjölk, grädde och saffran i en kastrull. Blanda i Kesella och rör runt ordentligt.

Blanda ner gräddblandningen i mjölblandningen och knåda ihop degen. Jäs i ca 45-60 minuter under duk.

Knåda ihop degen efter jäsning och kavla ut degen till en rektangel. Bred på fyllningen och rulla ihop degen. Skär ca 8 bitar och lägg ner i din bakplåtspapperklädda Crockpot.

Strö över russin och pärlsocker och sätt på locket med en träslev under locket. Sätt på hög i 2,5 h. (Men kolla lite då och då, kan behövas både kortare och längre tid beroende på crockpot)

Lyft enkelt ut den med hjälp av bakplåtspapprern.

Ät, njut och var lycklig!

2 comments on “4 december- LussebullskakaAdd yours →

    1. På slowcookers så finns det alltid inställningarna låg eller hög. Det är hur fort den värms upp och just risgrynsgröt kör jag på inställningen hög.

Lämna ett svar till Anton Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *