5 december- Köttbullar!

5 december- Köttbullar!

Vilken fullkomligt brilliant idé detta är och det passar så bra att göra julköttbullarna såhär…Du kan ta ditt favoritjulrecept och bara följa tillagningen om du vill.

Gå gärna in och följ med på mitt Instagramkonto för mer inspiration i vardagen

Köttbullar i crockpoten

800 g nötfärs
0,5 dl ströbröd
1 dl mjölk
2 tsk lökpulver
2 tsk vitlökspulver
1 tsk kinesisk soja
1 tsk paprikapulver
1,5 tsk salt

Gör så här:

Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och blanda ner kryddorna. Låt stå några minuter så det får svälla. Rör ner nötfärsen och rulla bullar i önskad storlek. Lägg ner i din Crockpot och sätt på låg i 3-4 h. Använd gärna vätskan som bildas till sås…

Använd en glasskopa för att göra köttbullarna så blir alla lika stora och det är lite roligare 🙂

5 comments on “5 december- Köttbullar!Add yours →

  1. Hej, tänkte försöka mig på detta med köttbullar i crockpot I år. På dina bilder ser det ut som du bara har ett lager i botten på grytan är det korrekt uppfattat? Och du slår inte på någon vätska? Hur stor gryta har du till den mängden färs?

  2. Hej, jag tänkte testa göra köttbullar i crocpot första gången iår. På bilderna ser det ut som om du bara har ett lager i grytan, hur stor gryta har du till din mängd färs? Och är det korrekt uppfattat att du inte slår på någon vätska?

    1. På bilden kanske det var bara ett lager, men jag staplar dem oxå. Denna gryta är 5 liter. Och jag har ingen vätska, det blir vätska av köttbullar som är toppen som sky eller bas i sås 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *