2 december- Risgrynsgröt

En fullkomlig självklarhet i juletid och ännu självklarare är att göra den i din Crock-Pot. Enkelt, du bränner inte gröten och den blir amazing. Vår jultradition är alltid att vi går upp på julaftonsmorgon och äter julfrukost med julskinka och smörgås på vörtbröd, sedan förebereder jag risgrynsgröten och sedan tar vi det bara lungt och äter sedan äter vi grötlunch.

Följ mig även på Instagram och Facebook

Det här är mitt bästa grötrecept

Tomtegröt till 6 personer :
2 1/2 dl grötris
5 dl vatten
1 msk smör
1 tsk salt
9 dl mellanmjölk
2-3 mindre kanelstångar
1/2 tsk vaniljpulver
Strösocker, kanel och mjölk till servering

Gör så här:
Blanda ihop allt i din Crock-Pot. Sätt timern på 2½-3 timmar HÖG. Tiden beror på ris och din Crock-Pot. Rör om lite då och då. Du kan lätt köra 2 ½ timmar och sedan lägga på ”hålla-värmen” om den inte skall ätas på en gång.

6 kommentarer Skriv kommentar

 1. Kalle skriver:

  Vad tror du om att köra den på Låg värme över natten istället? Har du provat det?

  1. Linda skriver:

   För mig blir den klar på 2-3 h så jag skulle inte göra det med risk att bränna den..

 2. Eivor skriver:

  Nu har jag kört min gröt i 8 Tim hög och det är som välling. Jag undrar vad som är fel.

  1. Linda skriver:

   Jag har hört talas om att det har hänt ibland, har aldrig varit med om det själv.. dåligt ris?? Prova igen.

 3. Mathilda skriver:

  Superbra recept! Inget vidbränt och perfekt krämighet 👌

  1. Linda skriver:

   Åh vad roligt att höra 😊😊 tack

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *