Vägen tillbaka till min kropp

Vägen tillbaka till min kropp

Den 1 mars kom vårat andra mirakel – lilla Odin. Vår sista efterlängtade pusselbit som gör vår familj komplett! Han är en riktig glad liten sötnos precis som sin bror och det ska bli fantastiskt att se vem han kommer bli- den första är ju fullkomligt underbar! Odin 2 månaderEfter en riktigt jobbig graviditet och lite extra bök efter förlossning så är jag nu redo att återerövra min kropp. Graviditeten var raka motsatsen till Viles som var en picknick i parken! Illamående, huvudvärk, foglossning, kramper, sömnstörningar- kan säga att det var vansinnigt skönt när Odin väl kom ut… 5 dagar för tidigt….och vägde 4,2 kg! Så är ännu gladare att jag inte gick över tiden… Så nu börjar resan tillbaka! Att börja en sådan här process gör mig väldigt upprymd… att sätta mål, planera, tänka ut recept och ladda energi för att orka hålla i hela vägen- det är så roligt! Självklart är det också jobbigt, inget värt kämpa för är ju lätt, men känslan att jag kan förändra min kropp helt själv är fantastisk! Min blogg är ju som en dagbok och det är riktigt roligt att sitta och läsa gamla inlägg och se var jag var då, så nu börjar jag med detta inlägg så jag kan titta tillbaka på denna tid och minnas, skratta och inspireras av att jag lyckades nå mitt mål!   Med tanke på att detta inlägg har tagit 1 vecka att skriva (tvåbarnsföräldrarkaos) så inser jag att daglig bloggning går bort, men hoppas kunna göra lite längre veckouppdateringar istället. Att blogga om sina mål är alltid lite läskigt. Jag kan liksom inte ändra längs med vägen för att kakorna är så goda eller mcdonalds är bekvämt. Inget av dem ger egentligen en riktig smaktillfredsställelse men det bara liksom händer i allt kaos. Så genom att blogga så tänker jag efter när suget drar på så det inte ens finns kakor hemma. Att gå från 1 barn till 2 barn visade sig vara som att gå från ett lagom organiserat kaos till ett fullkomligt och fulländat kaos… vi börjar landa nu men det finns 2 saker som jag upptäckt att livet inte fungerar utan. 1. Hushållspapper- denna briljanta uppfinning! Jag har sällan älskat en produkt så mycket som jag älskar hushållspapper. 2. Planering!!! Att ta mig till gymmet från tanke till gå ut genom dörren tog 1,5 h! Klä på mig, klä på Odin, hoppsan det kom kräk, byta blöja, byta kläder, äta frukost, sätta in linser, borsta tänder, utfodra hundar, gå ut med hundar, diska flaskor, packa flaskor, packa träningskläder, packa ombyte, hoppsan lite kräk igen, byta kläder, packa mellis till Vile, Odin blev hungrig så utfodra bebis…. springa till bussen….. redan genomsvettig! Så allt packande görs dagen innan, kläder läggs fram och mellanmål förbereds. Veckomatplanering, handling på helgen och storkok är enda sättet att inte hamna i fryspaj och smörgåsträsket. Så här kommer det- målet…..pju… Mål: 67 kg När: 31 dec 2014 Delmål 1: 82 kg den 31 maj Jag startar på 85,4 så det blir en viktnedgång på 18,4 kg. Målet ligger flera kilo under min föregraviditetsvikt så detta är ett drömmål, men jag tänker- nu kör jag! Jag har redan gjort det en gång och nu vet jag vad som fungerade och inte fungerade. Jag har från dag 1 tränat enligt Olga Rönnbergs efter graviditetsprogram vilket är kanon. Min bålstabilitet är redan mycket bättre och jag kan utan problem powerwalka en timme. Det bästa jag gjorde sist var att gå med i fitnessfighten så det gör jag nu igen, fast redan i maj…. jag behöver en kickstart och det sättet som de bygger upp kroppen imponerade på mig efter den månaden. Har aldrig känt mig så stark som efter den månaden! Fitnessfighten innebär att du tränar varje dag i 30 dagar enligt ett program som du får. Det kommer nya övningar hela tiden och du får en kostplan där du äter var 2-3 h. Jag kommer dock att ta det lugnt och inte pressa för mycket. Bara genom att jag är med kommer jag göra mer än jag skulle göra så jag kommer inte bli hysterisk. Kommer starta ett pass för mammor och bebisar på Actic Sydpoolen i maj och sen i sommar blir det äntligen BodyCombat och spinning!! Som jag har längtat!!! Har köpt ett nytt pulsband med bluetooth som fungerar med träningsappar som en uppgradering från min gamla pulsklocka- bara älskar nya grejer och nya appar… blir liksom pirrig i hela kroppen när man öppnar förpackningen… Så med nya grejer, ny bebis, nytt gym men samma kärlek till träningen så kör vi!!!   LES0004_A2_Bodycombat_Poster[1]

0 comments on “Vägen tillbaka till min kroppAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *