Tom kha gai i Crock-Pot Express och Crock-pot/slowcooker

I en vecka har jag känt mig förkyld och då kan jag bli lätt obsessed med att äta typ allt som är i denna soppa. Kokosmjölk, chili, ingefära, lime.. kroppen bara jublar!

Jag blev helt paff över hur denna soppa mottogs. Båda barnen slukade den och tog fler gånger och då är den ena väldigt mycket ”korv med bröd” och inga konstiga smakar tas emot väl. Jag hade i tunna risnudlar för lite mer ”matig” känsla när vi åt den dag 2 (dagen efter… för barnen utbrast -Åh, mamma kan vi äta detta imorgon oxå) 🙂

Hann inte ta några snygga bilder men är så himla pepp att få ut receptet så jag får uppdatera med bättre bilder senare

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook

Tom kha gai
6-8 portioner

800 g kycklingfile/ gör du i slowcooker så använd gärna kycklinglårfileer
1 l kycklingbuljong (1 liter vatten + 2 höns/kycklingbuljongtärningar
4 msk färsk, riven ingefära
1-2 hackad chili , 2-3 tsk srirachia eller 1-2 tsk röd currypasta
Saft från 2 pressade lime
2 msk fisksås
1 citrongräs eller 2 tsk citrongräspulver
2 msk socker
10 champinjoner
2 finskivade morötter (jag kör som vanligt min mandolin)
1 purjolök

Häll ner på slutet
2 burkar kokosmjölk

Crock-pot Express- Gör så här:
Skär kycklingen i bitar och bryn kycklingen i Expressen på Sauté. Lägg ner purjolök och morotsskivor och bryn någon minut till. Lägg ner resten av ingredienserna och kör tryckkockning i 12 minuter. Häll sedan i kokosmjölken och byt till sautéfunktionen så soppan kokar upp.

Crock-pot/ slowcooker- Gör så här:
Bryn kycklingen i bitar (det går bra utan att bryna oxå) och lägg ner dem i slowcookerna. Det är bra att inte skära kycklinglår/fileen i bitar då det bättre kommer matcha morötterna i koktid.

Lägg ner purjolök och morotsskivor och resten av ingredienserna och kör på hög i 3-4 h. Häll sedan i kokosmjölken och låt den koka upp på hög.

Serveringsförslag: Servera med lime och variera soppan med att lägga i kokta risnudlar, strössla över hackade jordnötter, koriander eller annat du tycker är gott

Crock-Pot Express- både slökokar och tryckkokar

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Peter eriksson skriver:

    Hur länge tar det att bryna och ska man ha olja i när man kör på sauté ?

    1. Linda skriver:

      Jag steker bara så kycklingen får lite yta, några minuter. Och, ja jag steker i olja 😊👍

Lämna ett svar till Linda Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *