Proteincookie med vit choklad och jordgubbssylt

den

Syltkakor… fast med protein och inget socker… Japp,  även du på diet kan äta kakor. Dessa blir lite knapriga på ytan och sega inuti. . Japp, på riktigt. .jag lovar!

Hemligheten är Vitafiberpulver. .min bästa bakprodukt som jag hör mjuka proteinbars av och nu uppenbarligen kakor. Vitafiber är det som används i questbar som gör dem så där mjuka och mumsiga. Jag beställer pulvret från Myprotein.com

image

30g vassle med vit chokladsmak
1 dl vitafiber-pulver
15g fettreducerat mandelmjöl (drygt 2 msk) eller rågsikt om det krisar
en nypa salt
4 bitar hackad vit choklad
Jordgubbssylt (gärna low carb)
1 msk kokosolja, flytande (om fast – micra någon sekund)
1 msk mjölk

Gör såhär:

Rör ihop vassle, vitafiber, mandelmjöl, hackad vit choklad och en nypa salt
Tillsätt smält kokosolja och mjölk och arbeta ihop med händerna.

Dela degen i 8 bitar och rulla bitarna till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck med tummen på varje boll så
Lägg ett till bakplåtspapper ovanpå och pressa till med hjälp av exempelvis en skärbräda. Du vill ha en 3-4 mm tunn ”platta”.

Under tiden; värm upp ugnen till 175 grader.
Skär rullen till kakor, ca 2-3 mm tjocka, och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i 8-10 minuter tills de fått fin, lätt gyllene yta. Ta ut och låt svalna helt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *