Paj med sparris och sockerärtor med lax- och räktopping

Så här i påsktider är ägg en favorit, så vad kan man göra med ägg… jo PAJ 🙂 man kan enkelt göra denna till en omelett om man bara tar bort brödbotten.

Paj med sparris och sockerärtor med lax- och räktopping
4 portioner för en lunch, 8- 10 som plock på påskbord

4-5 brödskivor av rostbrödtyp
1 bunt grön sparris
ca 10 sockerärtor
1 dl riven ost
5 ägg
3 dl kaffegrädde/ matlagningsgrädde/havregrädde
0, 5 tsk Salt
Svartpeppar

Topping: Rökt lax, räkor, gräddfil, hackad rödlök, dill, citronskivor

Gör så här:
Lägg ner ett bakplåtspapper i botten av din gryta. Skär av kanterna på bröden och lägg dem i botten av grytan.
Blanda ihop grädde, ägg och riven ost. Krydda med salt och peppar. Häll ner äggstanningen, lägg ner sparrisbitarna och sockerärtorna. Sätt på locket och lägg en träslev under locket och sätt slowcookern på låg i 3- 4 h.

Lyft ur pajen genom att ta tag i bakplåtspappret och låt svalna lite. Toppa med rökt lax, räkor, gräddfil, hackad rödlök och dill.

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *