Mumsiga proteinmuffins med banan, jordnötssmör och kanelcrumble

den

Yummy! Det är snart dags att dra igång träningen ordentligt och då behöver jag mellanmål som är klara, mumsiga och lite högre i proteinhalt för att jag ska bli mätt. Dessa är fullsmockade med massa gott och är perfekt innan eller efter träningen.

image

Baserade på ett recept från Sanna som driver Tastyhealth så tog jag och meckade lite efter vad jag hade hemma och vad jag gillar. Du hittar länk till orginalrecept längre ner.

Mumsiga proteinmuffins med banan, jordnötssmör och kanelcrumble
12-13 muffins

2,5 dl havremjöl av fiberhavregryn (mal havregryn till ett mjöl i en matberedare)
1,5 dl whey complete vanilj proteinpulver
2 msk stevia sötströ/ sukrin gold
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
2 krm vaniljpulver eller 1 tsk vaniljarom
2 stora mogna bananer (ca 285g)
2 msk jordnötssmör
0,75 dl lättkvarg/yoghurt  (jag tog en grekisk på 6 %)
1 ägg

Kanelcrumble:
2,5 msk sukrin gold
0,5 dl havregryn
1 tsk kanel
1 msk kokosolja eller margarin 

Sätt ugnen på 175 C.

Ha i alla torra ingredienser till muffinsen i en skål och blanda ihop väl. Ha i de blöta ingredienserna och mixa ihop till en tjock smet med en stavmixer.Häll smeten i muffinsformar.

Blanda ihop ingredienserna till kaneltoppingen och smula sedan över den på muffinsen. Grädda i ugnen i ca 15- 20 minuter. Titta till dem efter 15 minuter, grädda dem hellre lite kortare tid, har du dem inne för länge kommer de bli torra. Ta ut och låt svalna.

Orginalrecept från tastyhealth och hittas här

image

En kommentar Skriv kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *