Mongolisk biff i Crock-Pot

Jag älskar mat som har en kombination av starkt, sött och syrligt. Detta är en väldigt enkel rätt där du bara lägger ner alla ingredienser och sätter på Crock-Poten. Du lägger ner grönsker sista 30 minuterna och sedan kokar du ris (eller nudlar) och allt är klart.

Vill du följa mig och min mat i vardagen med tips, recept och annat så gå in på Instagram och följ Lindas Mathörna och på Facebook

Mongolisk biff
6-8 portioner

1 kg lövbiff
0, 5 dl kinesisk soja
0, 5 dl japansk soja
1 msk färsk, riven ingefära
0, 5 tsk chiliflakes
0, 5 msk risvinäger
3 hackade vitlöksklyftor
1 dl sötning (farinsocker, vanligt socker, sötningsmedel t ex)
0, 5 msk sriracha eller 1 tsk chilipulver
0, 5 dl vatten

Grönsaker att ha i på slutet
1 zucchini
1 burk champinjoner eller tunt skivade färska champinjoner
1 paprika

Topping
Skivad purjolök
Sesamfrön

Gör så här:

Skär köttet i mindre bitar och lägg ner i Crock-Poten.
Blanda ihop ingredienserna till såsen och häll över och blanda om.
Kör på låg i 5-6 h eller hög i 3-4 h
När du sätter igång riset så blanda ner grönsakerna (skiva dem gärna med en mandolin) och rör om. Kör ca 30 minuter till på hög

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *