Yummy!! Så galet gott blev detta…
Brödet bakade jag av recept från 56kilo.se och sen använde jag färdig skagenröra och sen en röra som vi gjort ofta som förrätt – Romtårta- men jag gjorde bara själva röran.
4 dl pofiber
4 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
2 tsk salt
6 ägg
125 gram smör
5 dl fet grekisk/turkisk yoghurt
Gör så här:
Blanda de torra ingredienserna. Vispa äggen pösiga (det tar en stund). Smält smöret. Vispa ner smör och yoghurt i äggen och rör till sist ner de blandade torra ingredienserna. Låt degen svälla i 15 minuter.
Smörj en form och klä med bakpapper, klicka ut degen. Pensla med ägg eller mjölk och strö vallmofrön över. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter. Känn efter med sticka att den är klar. Låt gärna brödet stå kvar på eftervärme en kvart.
Äggröra
200 g färskost
2 dl crème fraiche
1 finhackad rödlök
4 kokta hackade ägg
Salt
Gör så här:
Koka äggen och låt de kallna innan du skalar dem. Blanda ost, creme fraiche och rödlök. Blanda ner de hackade äggen och salta.
Smörgåstårtan
Skiva frallorna och bred ett lager skagenröra på undre delen. Lägg på den övre delen och klicka på en stor klicka äggröra. Lägg på räkor och valfria grönsaker. Mums!
0 comments on “LCHF Smörgåstårta med räkor”Add yours →