Lax, färskpotatis och romsås

Så här smakar svensk sommar för mig 🌞🇸🇪😊 det är så enkelt att göra också och den går utmärkt att spara till nästa dag, eftersom detta även är gott att äta kallt så kan man även ta med den till stranden ⛱️⛱️

Du tar en halv lax och lägger på en plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra och klicka på smör eller ringla över smör- och rapsolja. Skiva citronskivor och lägg på. Sätt in i 175 grader i ca 15 minuter. Kör den inte för länge! Färsk lax är som bäst när den är preciiiiiis klar.

Koka färskpotatis i en kastrull (ca 20 minuter) och sedan sparris och sockerärtor (ca 5-8 minuter)

Nu var jag lat och köpte romsås men du kan enkelt göra en egen (från Zeinas Kitchen)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *