När jag gjorde Paleo30 dagarsutmaningen med Under vårt tak så åt jag en så god och enkel köttfärsgratäng så när utmaningen var klar så gjorde jag en liten annan variant med kycklingfärs. Orginalreceptet hittar du här på Under vårt taks hemsida 🙂
Den blir så god efter att ha varit i ugnen och det är en perfekt lunchlåda!
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker och kika in på Crockpotskolan för tips pch recept.
Kycklinggratäng med kokosmjölk, sötpotatis, och jordnötssmör
6 portioner
800 g kycklingfärs
1 gul lök, hackad
4-5 vitlöksklyftor, hackade
ca 500 g sötpotatis, skalad och skuren i mindre bitar
1 msk riven ingefära
1 msk currypasta, röd eller paneng
2 tsk fisksås
3 msk jordnötssmör
1 lime, saft o zest
400 ml kokosmjölk
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Bryn lök, vitlök och kycklingfärs i olja i en djuk stekpanna.
- Blanda ner ingefära, currypasta, fisksås, limesaft, limezest, jordnötssmör och kokosmjölk och låt koka upp.
- Lägg ner sötpotatisbitarna i en ugnsfast form och häll sedan över köttfärssåsen.
- Grädda i nedre delan av ugnen i ca 45 minuter.
Reklam för mina kokböcker
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna
”Slowcooking och tryckkokning- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” – Köp den på Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Ljudbok ”Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag” finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.
”Slottsdrakens kokbok- kungligt goda recept” en unik kokbok för barn i 8- 12 års åldern som blandar recept med sagor om draken Flamma som lär sig laga mat. Beställ på Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Hej!
Du skriver inget om salt i receptet. Är det avsiktligt?
Jag använde inte salt i denna, fisksåsen är salt så det räckte för mig 😊