Detta är en slowcookifierad variant av ett recept i Jennie Walldens nya fantastiska kokbok Nudlar som bara är helt amazing. Jag la till kyckling och det blev så himla bra! Barnen sörplade i sig nudlar, kyckling och soppbasen som galningar och den lite kräsna barnet tog 3 portioner 😱😍.
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker och här om vilka Crock-Pots jag använder
Jag skulle kunna ha som nyårslöfte att laga mig igenom hela denna kokbok- ALLT ser gott ut i denna bok 🤩
Krämig sötpotatis och kycklingcurry med kokosmjölk i slowcookern serverad med jordnötter och risnudlar
800 g kycklinglårfileer
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 msk finhackad ingefära
1-2 msk röd currypasta
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärningar
450 g sötpotatis, skalad och skuren i bitar
1 spetspaprika
2 msk fisksås
2 msk jordnötssmör
2 msk strösocker
2 lime, saften från
På slutet
4 dl kokosmjölk
Servera med
Kokta risnudlar från 300 g okokta risnudlar
Färsk koriander
Salladslök
Hackade jordnötter
Gör så här:
- Bryn kycklingen i en stekpanna eller direkt i din slowcooker/tryckkokaren om du har den funktionen.
- Lyft ur kycklingen och stek sedan lök och vitlök i några minuter.
- Lägg ner alla ingrediernser förutom kokosmjölken och kör enligt följande
- LÅG i 4-5 h
- HÖG i 3-4 h
- POULTRY i 20 minuter i tryckkokaren.
- Häll i kokosmjölken och kör på HÖG i 20 minuter medan du kokar risnudlar.
- Servera med risnudlar, hackad salladslök, jordnötter och färsk koriander.
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
Tyvärr för söt och kvalmig för oss. Smaken är som baken men önskar jag skulle ha skippat sockret.
:/
JA, den är lite söt, det är bara att ta bort sockret om man vill 🙂