Fördomar och åsikter

Fördomar och åsikter

Sitter och läser mammors åsikter om viktnedgång efter graviditet på nätet och blir mest förbannad!

Många har ju svårt att gå ner i vikt efter en graviditet och när dessa personer då lägger ut ett inlägg och ber om hjälp så blir vissa ned mejade av kommentarer som – ”Du ska ha fokus på barnet och strunta i dig själv” och min favorit ”att försöka gå ner i vikt efter förlossning är rent ut sagt barnmisshandel”

Har folk INGEN hänsyn eller förståelse för andra människors känslor! Jag blir VANSINNIG! Och sedan är det många som hycklar helt vansinnigt med kommentarer som ”Sluta banta, det är inte bra! Jag gick ner alldeles utmärkt med nyttig mat och träning.. ” vad är skillnaden???

man ska inte gå ner mer än 0,5 kg i veckan i snitt enligt rekommendationer, okej, det käkar jag absolut, men om jag gör det ”avsiktligt” eller om det bara faller av mig (vilket det INTE gör) vad fasen är skillnaden?

Sedan på nästa webbsida läser jag forskarrapporter om mammor som inte går ner i vikt efter sina graviditeter och lider av övervikt och de problem som kommer därtill långt efter barnen är små. Samma mammor läser detta och vill inte detta. Vissa går ner av sig själva av amningen, andra inte! Vi är olika, fungerar olika och mår bra av olika saker och alla älskar vi våra barn till vansinne

Jag blir så less på alla dessa åsikter om hur man beter sig som mamma. Napp är bra vs napp är djävulens påfund- Helamning annars är du en dålig mamma- sover ditt barn i samma säng som hundar så dör dom- viktnedgång är misshandel osv…

GET A GRIP!!! Alla gör väl vad som känns bäst för deras barn/familj och sig själva och  inte ska vi behöva få dåligt samvete för det. Om det är någon som påstår att jag inte älskar mitt barn och skulle hugga av mig ena armen för att han ska vara lycklig så vill jag påminna att jag har en grym vänster krok!

* Jag mår dåligt av att väga så här mycket = jag vill gå ner i vikt men nyttig mat och motion

* Jag kommer igång tidigt med träning för jag ÄLSKAR det och att hålla klasser är min hobby och jag behöver några timmar att få bara vara Linda = bättre tålamod = bättre mamma

* Mina hundar sover i samma säng som Vile! så det så!

* Vile har napp!

* visst blir jag lite galen och bloggar om detta för att peppa mig själv och så funkar jag och det fungerar för mig

SÅ DET SÅ!!!!

0 comments on “Fördomar och åsikterAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *