Dag 2- One week of slowcooking: köttfärssås

Köttfärssås KAN man inte äta för mycket av och variationerna är oändliga. Jag hade rött matlagningsvin hemma och även rödvinsvinäger och tänkte detta har jag inte provat! Slängde i massa torkad oregano också.. det blev GOTT!!

Odin, min 7 åring, gav den 👍 och 10 av 10 möjliga. 🤩 så check på den!

Glömde att jag skulle in till jobbet hela dagen imorgon så jag ändrar matsedeln och kör en köttfärsgryta imorgon istället- den är ett nytt experiment som jag är galet pepp för!! 🤩

Köttfärssås
6 portioner

600 g nötfärs
2 burkar (a 400 g) krossade tomater
1 dl rött matlagningsvin
1 msk rödvinsvinäger
2 köttbuljongtärningar
1 msk oregano
1,5 tsk vitlökspulver
4 msk tomatpuré
1 tsk socker
1,5 tsk salt
Vitpeppar

Gör så här:
– Bryn färsen i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om den har den funktionen.
– Lägg i resten av ingrediernserna och rör om. Om du förbereder dagen innan så ställer du nu in den i kylen.
– Kör på LÅG i 8-9 h eller HÖG i 5-7 h.
– Servera med nykokt pasta och riven parmesanost

Tips: koka gärna lite extra pasta så har du matlådor oxå 🙂

NYHET! Nu är den nya boken ”Slowcooking i vardagen” här! Det är min andra kokbok om slowcooking och de enda svenska kokböcker som går att få tag på om slowcooking.

Den går nu att beställa via Isaberg, Bokus, Adlibris eller där böcker säljs på nätet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *