Crockpot – Värmande fiskgryta med tomat och zucchini 

Fiskgryta – jag älskar dig! Vad skulle jag göra en kall höstkväll utan dig!! Tillsammans med aioli och rostat surdegsbröd är du det enda jag vill ha just nu… typ varje dag till mars…


Värmande fiskgryta med tomat och zucchini

500 g lax

400 g vit fisk (torsk, Alaska pollock eller vad du gillar och har plånbok till)

500 g krossade tomater 

5 dl vatten 

2 fiskbuljongtärningar 

4 msk tomatpure 

3 morötter 

1 zucchini 

3 hackade vitlöksklyftor 

0, 5 msk vitvinsvinäger 

1 tsk salt 

1 tsk timjan 

Cayennepeppar 
Aioli för topping 

Gör så här:

Skala morötterna och skär i mindre bitar. Skär zucchinin i bitar och lägg ner tillsammans med morötterna och tomatkross i crockpoten. Häll på vatten, tomatpurén, buljongtärningarna, hackade vitlöksklyftorna, vitvinsvinäger och salt och peppar. Vänta gärna med timjan till slutet för maximal smak.

Sätt på låg i 6- 8 h eller hög i 4- 5 h. När det är 30 min kvar så skär fisken i bitar och lägg ner i grytan och rör om. Krydda med timjan.

Servera med aioli och ett gott bröd

0 comments on “Crockpot – Värmande fiskgryta med tomat och zucchini Add yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *