Fiskgryta – jag älskar dig! Vad skulle jag göra en kall höstkväll utan dig!! Tillsammans med aioli och rostat surdegsbröd är du det enda jag vill ha just nu… typ varje dag till mars…
Värmande fiskgryta med tomat och zucchini
500 g lax
400 g vit fisk (torsk, Alaska pollock eller vad du gillar och har plånbok till)
500 g krossade tomater
5 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
4 msk tomatpure
3 morötter
1 zucchini
3 hackade vitlöksklyftor
0, 5 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
1 tsk timjan
Cayennepeppar
Aioli för topping
Gör så här:
Skala morötterna och skär i mindre bitar. Skär zucchinin i bitar och lägg ner tillsammans med morötterna och tomatkross i crockpoten. Häll på vatten, tomatpurén, buljongtärningarna, hackade vitlöksklyftorna, vitvinsvinäger och salt och peppar. Vänta gärna med timjan till slutet för maximal smak.
Sätt på låg i 6- 8 h eller hög i 4- 5 h. När det är 30 min kvar så skär fisken i bitar och lägg ner i grytan och rör om. Krydda med timjan.
Servera med aioli och ett gott bröd
0 comments on “Crockpot – Värmande fiskgryta med tomat och zucchini ”Add yours →