Crockpot – Söndagsstek med potatis, sås och rödvinbärsgele

den

Min mamma är av den äldre generationen och jag är därför uppvuxen med söndagsstek när det är lite finare middag. Alltid med sås, potatis och vinbärsgele. Jag är nu fast besluten att föra vidare denna tradition av enkel, nyttig och vansinnigt god mat. Jag gör det bara på mitt sätt… crockpotstyle!

Detta tar ca 10 min max att preppa vilket är löjligt snabbt för så god mat.

image

Stek med potatis, sås och gelé
Ingredienser
1 msk majsmjöl
1 msk vatten
4 morötter
1 stor palsternacka

1, 3 kg fransyska
1 msk Worcestershire sauce
0, 5 msk balsamvinäger
0, 5 msk tamarisoja
Salt och peppar

Skala och skär morötter och palsternacka i bitar och lägg i pottan. Häll över 1 msk maizena och blanda runt. Häll sedan över 1 msk vatten och blanda lite till.
Lägg ner fransyskan ovanpå rotsakerna och salta och peppra ordentligt. Häll över Worcestershiresås, balsamvinäger och tamarisoja och sätt på låg i 6- 8 h.

Jag gjorde sås på vanlig pulvermix men istället för 1 dl vatten så tog jag 1 dl buljong från pottan.

Servera med kokt potatis, sås och gelé.

image

image

image

image

image

En kommentar Skriv kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *