Rabarbern är här 🙂 För mig är rabarberpaj sommar i en sötsyrlig förpackning som bara måste göras.
Denna paj blir lite knaprig och väldigt mumsig. Tricket är att tillaga den med en träslev under locket så den får det rätta crunchet. ..
Brukar få en skörd rabarber av min svärmor vid den här tiden och Jag måste omedelbart leka med crockpoten :):)
Så efter en utedag där jag äntligen fick till mina pallkragar (så nu har jag stoppat ner alla frön jag hittat så får vi se hur det går) så var det väldigt somrigt och härligt att krypa ner i soffan och äta rabarberpaj med glass…
Rabarberpaj med kardemumma
Smuldeg:
4 dl havregryn (glutenfria om man önskar)
0,5 dl kokosmjöl
3 msk smör
2 msk socker
1/3 tsk kardemumma
En nypa salt
Fyllning:
2 stora stjälkar rabarber
1,5 msk strösocker
1 msk maizena
Skala rabarbern och skär i bitar och lägg i crockpoten. Strö över sötning och maizena och rör om lite.
Blanda ihop alla torra ingredienser till smuldegen och blanda om. Rör i smöret och nyp ihop allt med fingrarna. Häll över rabarberna och sätt på hög i 2- 3 h. Lägg en träslev under locket för att kondensen inte gör pajen soggig…
Servera med glass eller vaniljkvarg 🙂
1 comment on “Crockpot – Rabarberpaj med kardemumma”Add yours →