Jag tänkte taco eller pulled beef till middag… och insåg att jag testar att göra pulled beef med tacosmak. Det KAN ju inte gå fel.. och jag hade helt rätt 🙂 Tillsammans med egengjorda chips av tortillabröd blev detta den lyxigare varianten av tacomyset. Mustigt, mycket smak och så galet gott!!!
Tortillachipsen var kanon för kidsen. Jag gjorde dem lite mjuka vilket gjorde att även barnen kunde äta chips (vanliga tacochips river dem i halsen ) Toppen tyckte båda barnen!
Ingredienser
1 påse tacokryddmix
0, 5 dl ketchup
1 msk tomatpure
0, 5 oxbuljongstärning – smulad
0, 7 kg högrev
Lägg köttet i pottan och strö över tacokryddmixen. I en separat skål, blanda ihop ketchup och tomatpure och smulad oxbuljongstärning. Smeta tomatröran på köttet och sätt på låg i 8 h.
Egna tortillachips
5 mjuka tortillabröd
1 msk olivolja
Kryddor (salt, vitlökspulver, paprika, lökkrydda eller vad du tycker )
Rör ner kryddor i olivoljan och pensla på de OKLIPPTA bröden (jag klippte först, det var pilligt att olja då) och klipp dem sen med en sax i små bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. In i 250 grader i några minuter – passa noga, det går rätt fort… de stelnar lite i efterhand så är de lite mjuka när du tar ut dem ur ugnen så blir de krispigare efter en stund.
3 comments on “Crockpot – Pulled beef tacostyle”Add yours →