Crockpot-Omelett med grönkål, chevre och solroskärnor

​Bästa.ideen.någonsin! Och bland de enklaste du kan göra. 

Rör ihop, häll ner och sätt igång. Jag gjorde den vid frukosten och hade en underbar lunch sen. Grönkål och chevre är bara så underbar kombination. Sen med lite crunch från solroskärnorna och sen lite honung på slutet så har du en perfekt måltid. Jag hade gravad lax kvar efter julbordet som jag åt den med och det var supergod!

Det bästa med bakplåtspappret är att du bara lyfter ur omeletten ur pottan, tar en bit och lyfter sen ner den i en burk och in i kylen
Omelett med grönkål, chevre och solroskärnor

En bunt grönkål 

100g chevre

1 dl riven ost

5 ägg

3 dl kaffegrädde

1 tsk vitlökspulver

Solrosfrön

0, 5 tsk Salt

Svartpeppar

Gör så här:

Blanda ihop grädde, ägg och riven ost. Krydda med salt och peppar. Rör ner grönkålsbitar.

Klipp bort kanterna av ett bakplåtspapper och tryck ner i crockpoten. Smörj med lite smör i botten. Häll ner omelettblandningen och lägg skivor av chevre ovanpå och strö solroskärnor över. Sätt på locket och lägg en träslev under locket och sätt pottan på låg i 3- 4 h.

Ringla lite honung över och servera som den är eller med lax eller kyckling och en god sallad.

3 comments on “Crockpot-Omelett med grönkål, chevre och solroskärnorAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *