Äpple och curry är två smaker som är barndom för mig. De liksom passar så bra ihop. Som banan och choklad… Åh… Choklad… Nej- fokus! Äpple och curry var det…
Detta är en riktigt god vardagsrätt där förberedelserna tar typ 8 minuter och sen är det bara att koka ris när det är dags att äta. Skyn blir så galet mumsig och man skulle säkert reda ihop den med lite grädda för extra lyx.
Kyckling med äpple och curry
1 hel kyckling
2 msk curry
1 msk malen ingefära
1 tsk spiskummin
1, 5 tsk salt
3 msk koncentrerad äppeljos
3 äpplen
Gör så här:
Blanda ihop kryddorna i en skål.
Skala och skiva äpplena i skivor och lägg på botten av din Crockpot. Gnid in kryddblandningen runt hela kycklingen och lägg ner den ovanpå äpplena. Häll ner äppeljosen
Kör på låg i 5- 6 h eller hög i 3-4 h. Låt stå utan lock sista 30-45 minutrarna så kycklingen ’sätter sig lite’
Servera med ris och sallad.
(Vill man ha lite yta så stek kycklingen i mycket smör innan du lägger ner den i din potta)
0 comments on “Kyckling med äpplen och curry i slowcookern”Add yours →