Lyxig kålpudding 1 kg vitkål 200 g brysselkål 3 msk ljus sirap 1 msk soja 0, 5 smulad mörk oxbuljongstärning
Limpan 800 g nötfärs 2 dl matlagningsgrädde 1 msk soja 0, 5 msk vitvinsvinäger 4 msk ströbröd 0, 5 dl vatten 1 msk kalvfond 1, 5 tsk salt Svartpeppar
Gör så här Lägg ner strimlad vitkål och brysselkål i crockpoten. Smula över oxbuljongstärning, ringla över sirapen och häll på sojan.
Blanda ihop allt till limpan utom färsen och låt stå några minuter. Blanda i färsen och lägg ner på kålbädden.
Sätt på låg i 5- 6 h. Servera med kokt potatis eller potatismos, gräddsås, stekta champinjoner och gröna bönor och lingonsylt.
Slowcookerkokboken Slowcookerkokboken finns att köpa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook
Åååh så gott det lät!! Det ska jag testa!!
Ja vad roligt 😊😊 hoppas det blir bra!!!
ska det inte finnas vatten i grytan ?
Hej Anna
Det behövs inte. Det blir vätska av köttet 👍😊
Tack för snabbt svar det är första gången jag anv. min slökokare:) Kul att se att din son heter Odin min heter Thor:)
Vad spännande 😊 hoppas det blir bra… Thor är ett väldigt fint namn, vi övervägde det också. 😊
Lycka till!
Kör du med fryst brysselkål, jag menar är de frysta när du lägger i dem i pottan? Eller ska man tina dem först? Verkar väldigt gott 🙂