Crockpot- Helstekt kyckling med rotfrukter

Crockpot- Helstekt kyckling med rotfrukter

Första gången med en hel kyckling. ..
Fördelarna med crockpoten är många. Det främsta är ju att ALLT BLIR GOTT!

När man tagit sig förbi de första gångerna av att slaviskt följa recept så inser man hur lätt det är att improvisera.

Som småbarnsförälder så är det så att när barnen är hungriga vid middagstid så känns tiden mellan hemkomst från dagis till när de sitter och äter som en lång, smärtsam tortyrmetod. Alla är hungriga! Alla är trötta! De små ger ju uttryck för de känslor som vuxna (mer eller mindre) kan kontrollera :)😂
Så gråt och skrik samtidigt som man ska trolla fram något gott och näringsrikt… omöjligt? Ibland- ja!

Förra veckan pallade jag definitivt inte detta så det blev hämtpizza på vägen hem. Jag kände när vi satt och åt (utan ett enda skrik, tår eller sammanbrott) att detta var farligt bra…

Så nu mobiliserar jag med crockpoten och gör en gryta där allt finns med så när det är dags för mat så är allt färdigt… sa jag att det är gott och näringsrikt oxå?

Detta är anledningen till att jag älskar min crockpot! !!

Hel kyckling med rotfrukter
3 potatisar
3 rödbetor
3 morötter
1 sötpotatis
1 tsk Kycklingfond
1 dl vatten
1 hel kyckling

Kryddor- salt, peppar,  curry, paprika, grill krydda. .. vad man tycker om..

image

image

image

9 comments on “Crockpot- Helstekt kyckling med rotfrukterAdd yours →

  1. En supergod gryta. Jag gjorde den med kycklingfileér och det blev jättegott.

    Tack för tipset.

    Lili-Ann

  2. Hej
    Lägger man bara ner kycklingen som den är. Plus resten . Hur lång tid ska man ha , Måste testa detta. Det måste gå bra med kycklingfile också.

    1. Ja, man lägger bara ner den 😊 skulle dock inte rekommendera kycklingfilé. Den kommer bli torr under den tiden rotfrukterna behöver för att bli klara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *