Detta var ju fullkomligt genialt! Så enkelt att det inte GÅR att misslyckas och kycklingen blev så god…och den blev lite grillad på ytan :):) happy happy
Crockpot är kanske inte det man tänker på när sommaren närmar sig, men detta är ett superenkelt sätt att få bra kyckling till fetaost och melonsalladen (som jag lever på under varma dagar)
Men idag serverade jag den med råris, gräddsås och rödvinbärsgele.
Helstekt kyckling
Ingredienser
1 hel kyckling
Rapsolja
Kryddor efter smak- jag använde salt, Cayennepeppar, paprikapulver, vitlökspulver, lökpulver, kött och grillkrydda
Krydda ordentligt runt hela kycklingen. Häll rapsolja i botten av pottan och lägg ner kycklingen. Sätt på låg i 6- 8 h beroende på storlek på kycklingen (min var rätt liten på 700 g så den blev klar på 5 h).
Det var det! Ingen vätska för att få den mer grillade känslan. Enklare än så här blir det icke!!
Låt den gärna stå ca 20 min utan lock för bästa textur…
1 comment on “Crockpot – Helstekt kyckling”Add yours →