Har länge velat prova fetaost i kombination med nötfärs i pottan så nu när jag äntligen fick till det så hade jag väldigt höga förväntningar på resultatet. Domen? Super! Limpan blev sådär lagom fast och tillsammans med fetaostens sälta och tomaterna så blev det tipptopp!
Serverade med tagliatelle som jag gjorde lite krämig meden skvätt matlagningsgrädde – en riktig toppenmiddag :):)
Limpan
800 g nötfärs
4 msk ströbröd
1, 25 dl vatten
3- 4 msk tomatpure
1 ägg
1, 5 tsk salt
1, 5 tsk oregano
1 tsk vitlökspulver
Fyllning
200 g Fetaost
0, 5 dl crème fraiche i valfri fetthalt (jag tog 8% fraiche )
Salt
Vitlökspulver
Topping
Skivade tomater
Rör ihop allt utom nötfärsen till en röra. Arbeta in färsen så allt blandar ihop sig.
Lägg röran i pottan och blanda ihop fetaost med creme fraiche. Krydda fetaröran med lite salt och vitlökspulver.
Gör en skåra i limpan och tryck ner fetaröran och tryck ihop toppen lite så röran täcks (den kommer öppna sig lite under tiden)
Lägg på skivade tomater och sätt på låg i 7- 8 h eller 3- 4 h på hög.
Servera med krämig pasta med lite parmesan på toppen.
0 comments on “Crockpot – Grekisk köttfärslimpa med fetaost”Add yours →