Vad är det alla pratar om? Butterwhat?
Jag köpte den iallafall tillslut och min man såg mer än skeptisk ut medan 3-åringen tyckte den såg ut som en fiskätande dinosaurie (kan man annat än älska denna unges fantasi)
Den är stor och ser onekligen ut som något som skulle kunna härstamma från en galax långt, långt härifrån och jag tänker omedelbart – hur lagar jag en sådan här i crockpoten? Lite lätt stört, men är man ett matlagningsfreak så är man. Smaken liknar sötpotatis med en twist av squash skulle jag säga. Den är maffig i smaken och skulle nog passa sig bra som mos med vitlök i till sommargrillen.
Ingredienser
1 butternut squash
100 – 200g Chevreost (beroende på hur mycket du älskar chevre)
Färdigkokta rödbetor
(Valnötter)
Honung
Rökt skinka eller parmaskinka beroende på budget
Mangosallad
1 mango
2 tomater
1 gul lök
1 lime
Salt
Olivolja
1. Släng ner butternut squashen i pottan med typ 1 msk vatten i. (Jag fick kapa min lite efter jag tillslut fick inse att den inte GÅR att trycka ner hur jag än vrider på den). Sätt på låg i 8 h eller hög i 4 h.
2. När den är klar, ta ur den ur potten (försiktigt ) och dela i 2 delar och lägg i en ugnsform med snittytan uppåt. Lägg skivade rödbetor och chevre ovanpå och ringla lite honung över (och valnötter om det kändes som en bra idé). In i ugnen på 250 grader i 5- 10 min.
3. Hackade lök, tomater och mango och lägg i en skål. Pressa över lime och salta.
4. Lägg upp på tallrik med skinka- ÄT!
0 comments on “Crockpot – Gratinerad butternut squash med rödbetor och chevre”Add yours →