Måste.göra.fler.glögggrytor!
Det är som en drog… när man väl börjat så KAN man inte sluta… glögg + crockpot = himmel!
Hade ett gäng kycklinginnerfileer (typ 1,4 kg) och hade glögg kvar så jag rotade runt i kylen och hittade rödbetor som är mumsigt och ingefära bara måste ju göra sig bra med glögg.
Ja, det blev amazing! Ja, du bör göra den! Till och med 1,5 åringen sa Mmmmm, mamma, jättegott!
1,4 kg kycklinginnerfileer
3,5 dl glögg
1 köttbuljongtärning
2 hackade vitlöksklyftor
2 morötter
10 champinjoner
4 rödbetor
2 tsk färsk riven ingefära
Salt
Peppar
Skär morötter och rödbetor i bitar och lägg i pottan. Hacka vitlöksklyftorna och lägg oxå i.
Hacka champinjoner och fräs i smör och fräs sedan kycklingbitarna och lägg allt i pottan. Häll på glögg, riven ingefära och buljongtärning och salta och peppra Sätt på hög i 5-6 h.
0 comments on “Crockpot – Glögggryta med kyckling, rödbetor och ingefära”Add yours →