Tacomys!!! Nån mer än vi som äter taco på fredagar? Det är ju bara så smidigt att hacka lite och steka lite och vips är maten klar och alla gillar den.
Detta var dessutom första utemiddagen på altanen så allt var magiskt!
Jag skämtar inte när jag säger att detta var den godaste tacoköttfärs jag ätit! På riktigt! Och det är måååååånga fredagar som det ätits tacos på…
Den färdiga gratängen ser inte så bra ut på bilden men SMAKEN!
Man kan ha på osten när det är 1 h kvar om man inte vill ha den så ingojsad.. och så hade jag smal 12 % ost så den är lite annorlunda i konsistensen. Men jag säger det igen- GÖR DEN! Nu ska jag äta resterna och njuta!
Godaste tacogratängen
Ingredienser
800 g nötfärs
1, 5 dl vatten
1 ask körsbärstomater eller 3 tomater
2 påsar tacokryddmix
0,5 mörk oxbuljongstärning
1 påse riven ost
Bryn köttfärsen i en stekpanna och när köttet är genomstekt så tillsätt tacokryddmix och vatten och buljongtärning. Rör runt så buljongtärningen löses upp. Häll ner nötfärsröran i pottan och lägg på tomater delade i bitar och häll över osten. Sätt på låg i 4 -5 h och servera med nachochips, salsa, gräddfil och massor av grönsaker
Ser SÅ gott ut, måste provas! Om du skulle omvandla detta till ”vanlig” tacofärs, vilka ändringar krävs då, tro?
Tack för inspiration och många bra recept!
Jag använde mig av mitt grundrecept för tacos, men la till buljongtärning och kryddor. Jag skulle bara göra tacofärs som du brukar och slänga ner i pottan 😊😊 lycka till!
Suveränt gott och jätteenkelt! Hela familjen åt och tog flera portioner!
Men hurra vad roligt att höra 😊🤩❤️