
Köttfärssås i crockpoten blir så löjligt gott att det är svårt att gå tillbaka till att göra den på mugglarsättet. Magin startar när allt får stå och koka ihop sig i massa timmar och smakerna bara exploderar…
Följ mig även på Instagram (mer matlagning i vardagen) och på Facebook
I november så släppte jag min första kokbok som slowcooking. Nu kan du köpa boken på Bokus eller via förlaget Isaberg
Oftast när jag lagat bolognese så slänger jag i det jag hittar och glömmer vad jag hade i, men idag var jag noga med att skriva ner vad jag hade i och tur det, för detta var kanske den godaste köttfärssåsen jag gjort (och jag har gjort måååååånga). Så gör den bara!
Spagetti Bolognese:
4 stora vitlöksklyftor
1 kg köttfärs
2 buljongtärningar (1 kött och 1 mörk oxbuljong)
2 burkar krossade tomater
1 dl tomatpuré
1 tsk socker
1 msk äppelcidervinäger
1 lagerblad
1, 5 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
1, 5 tsk salt
svartpeppar
Gör så här:
Blanda först tomatpure med kryddor och vinäger. Blanda ner tomatkross och rör om. Fräs köttfärsen i stekpanna eller direkt i din Crock-Pot om du har den funktionen. Lägg ner resten av ingredienserna i din Crock-Pot och sätt på låg i 6-8 h.
Servera med tagliatelle och färskriven parmesanost och en god sallad
Tips
– Vill man ha lök i så går ju det utmärkt, fräs dock löken först, annars tycker jag det kan bli en lite konstig eftersmak av löken
– Du kan variera vinägern till vitvinsvinäger eller balsamvinäger för lite olika smak
Bra recept, ska provat det ! Jag brukar låta bli att bryna färsen, lägger i den direkt i crocpoten.
Sen finfördelar jag den efter ett par timmar. Helt ok !
Det låter ju kanon att slippa bryna! Det minskar prepp tiden avsevärt. Ska prova och se om det blir någon skillnad. .. bra tips!
Har du provat någon gång utan att bryna? Resultat? 😊
Hej Cecilia
Jag har provat att inte bryna köttet en gång och tyckte inte det blev lika gott. Men det gick betydligt fortare så om man har tidsbrist så kan man prova 😊😊
Med enbart 500 g köttfärs, skulle du halvera allt eller bara tomater och buljong?
Jag skulle nog halvera allt och krydda extra på slutet isåfall
😊
Hejsan! Rent generellt ifall jag ska halvera ett recept från 8 portioner till 4, då ska jag väl halvera tillagningstiden i crockpoten också?
Vänliga hälsningar
Hej Johan
Du kan absolut minska tillagningstiden, är inte samma mängd som ska värmas upp 😊
Ska vitlöksklyftorna läggas i hela eller pressar man dem.
Jag finhackar dem och fräser med löken 👍😊
Precis stoppat ner allt i pottan när jag såg den här kommentaren – ska det vara lök i?🙈 stod inte i receptet 😂
Man kan ha lök och man kan hoppa över, det står lite konstigt i receptet, ska fixa det 😊👍
Hej
Det stod inget om lök i receptet?!
Hur mycket för en halv sats?
Med vänlig hälsning,
Annica
Jag tyckte inte detta var den godaste ever men barnen gillade den!🤣 👍
Ja men det var ändå bra ,😊😊
Kan bara hålla med dig om att det ÄR verkligen den grymmaste bolognesen EVER !!! Min son som kommer hem i påsk kan inte
tänka säg något annat i matväg…. Tack för att du delat med dig ! GLAD PÅSK!
Jaaa vad roligt att höra 😊 Glad påsk till dig också, Eva ❤️