Äntligen! Nu fick jag till det! Vissa maträtter är liksom bara omöjliga att få till. Man tror man har det perfekta receptet, men nej… inte nu heller.
Indisk mat är ett sådant område som jag ger mig på en gång per år och sedan kastar allt och går därifrån muttrande och svärandes och lovar att aldrig försöka igen.
Men nu till teryakin- den blev perfekt! Kycklingen blev super, kryddningen blev mums och allt stämde. Det är en liten vuxnare smak så barnen var inte överlyckliga men det är därför gud uppfann hotdogs!
Jag körde med nudlar men ska servera med ris imorgon och massa wokade grönsaker. .. halleluja!
Teriyakikyckling
Ingredienser
600 g kycklinginnerfileer
Salt and pepper
1 dl farinsocker
1 dl soja
2 skivade rödlökar
0,5 dl ketchup
1 msk sesamolja
2 hackade vitlöksklyftor
0, 5 tsk chiliflakes
4 tsk maizena
2 tsk risvinäger
Sambal efter smak
Jag hade frysta kycklinginnerfileer men allt gick som smort ändå. Lägg filerna i en burk och häll över salt, peppar och maizena. Gör en maracasdans med burken så allt skakas runt (och du fick lite träning oxå ;)) OBS- Sätt på locket först…kan bli spännande annars
Skicka lök och hacka vitlöksklyftor och lägg i botten
Rör ihop alla andra sås ingredienserna i en skål
Rör ihop och lägg ner kyckling i pottan och höll över såsen. ..
4 h på hög om tinat kött- jag körde på hög i 5 h.
Alltså bilderna blir ju inte så bra, allt är mörkt…
Hej Linda, jag ska testa Teriyakikycklingen i min ceockpot
I receptet har du skrivit soja. Teriakisoja eller vanlig kinasoja.
Vill ju att det ska bli rätt för mig.
Tack på förhand Lisa
Jag tog kinesisk soja.. men man kan köra 50/50 kinesisk/tamarisoja(eller japansk) för lite mildare smak 👍
Hur länge om jag ska göra på low?