Okej, jag var skeptisk! Baka med bönor – låter helt klart knäppt. Jag gjorde en kaka på kikätror en gång- nop! Inte min grej! Men jag tänkte att jag ger den en chans. När jag smakade den när den var precis klar så var den ’helt okej’. Men idag- efter en natt i kylen. .. Nu börjar det likna nåt :):)
Orginalreceptet från Roethlisberger.se är i muffinsform men jag körde ner allt i en form istället. Tog längre tid i ugnen bara.
Ungarna ÄLSKADE den! De skulle bara veta att den faktiskt är nyttig… hahaha.. sneeky mom 😈
200 g vita bönor, avrunna och väl sköljda
4 msk sukrin gold
2 hela ägg
2 små äggvitor
2 msk fibersirap gold (eller något annat flytande)
5 msk kakao
1/2 tsk vaniljpulver
3/4 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
40g mörk choklad
1 msk kokosolja
Gör såhär:
Sätt ugnen på 165 grader. Smörj en form och häll i kokos och skaka runt
Mixa ihop bönor, ägg, äggvitor och sirap tills helt jämnt.
Smält ihop choklad och kokosolja, låt svalna något och häll sedan ned i bön-smeten.
Tillsätt också kakao, vaniljpulver, bikarbonat, bakpulver och salt.
Häll smeten i formen.
Grädda i 13-18 minuter i mitten av ugnen. Kolla regelbundet så den inte övergräddas.
1 comment on “Chokladbrownie”Add yours →