Chicken Korma slowcookingstyle

*detta inlägg är ett samarbete mellan Systrarna Khanna och Lindas mathörna och innehåller reklam*

Mycket mat börjar med en lång stirrning in i frysens outgrundliga värld samtidigt som hjärnan funderar – Funkar det med det? Eller tillsammans med det?? Ibland händer ingenting…. men idag klickade flera saker ihop sig i min hjärna vilket blev denna middag 🙂 vilket var alldeles utmärkt för det blev sjukt gott!

Du kör kycklingen i slowcookern under dagen och sedan bara blandar du ihop såsen och kokosmjölk med kycklingköttet och bönor

Chicken Korma slowcookingstyle
4 portioner
1 kg kycklingben
3 tsk Curry från Systrarna Khanna
2 tsk olja

Att ha i senare
Korma currysås från Systrarna Khanna
1-2 dl kokosmjölk

Gör så här:
Krydda kycklingbenen med curry och lite salt, bryn i stekpanna eller direkt i din slowcooker om du har den funktionen. Kör på låg i 5-6 h (ingen extra vätska behövs)

Lyft ur kycklingen och med två gafflar så tar du loss köttet från benen. Det går ganska snabbt då köttet bör mest ramla av. Stek vaxbönor och gröna bönor i olja i en stekpanna med salt, lägg i kycklingköttet och häll
sedan över såsen och kokosmjölken oct låt koka på svag värme några minuter

Servera med ris eller naanbröd eller båda två 🙂

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook

Currykryddan
Så här ser kycklingen ut när den är klar
Stekta vaxbönor och gröna bönor
Den färdiga Korma currysåsen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *