Carnitas på älg med picklad rödlök, lingon och krossade blå majschips

Old el Paso+ Dalarna = Yummy!!!

Detta är mitt bidrag till tacoutmaningen från Old el Paso. Jag har spenderat de tre sista sommararna i Dalarna och älskar allt där. De perfekt klippta gräsmattorna, röda husen som alla ser ut som tagna ur en Astrid Lindgren- saga och den underbara naturen. Det är det sista som inspirerarade mig. Kände att älg skulle kunna vara en spännande smak i tacoform. Så carnitas på älgstek med gräddfil, picklad rödlök,  lingon och krossade blå majschips blir min tacorätt! Sjukt gott!!!

Carnitas på älg med picklad rödlök, lingon och krossade blå majschips

1 kg älgstek

0,5 dl koncentrerad apelsinjuice

1 burk Coca cola

5 vitlöksklyftor

1 msk kinesisk soja

2 msk paprikapulver

1 msk chilipulver

1 msk oregano

1 msk salt

Tillbehör

Old el Paso stand’n’stuff

Gräddfil

Picklad rödlök

Blue corn tortillachips

Lingon

Gör så här

Blanda ihop de torra kryddorna och rulla steken in dem ordentligt. Bryn steken i din potta eller stekpanna med ordentligt med smör. Häll på Coca cola, apelsinjuice, hackade vitlöksklyftor och soja. Kör på låg i 7-8 h. Strimla med gafflar och låg köttet stå och dra åt sig såsen.

Servera med Old el Paso stand’n’stuff, picklad rödlök, lingon, gräddfil och krossade blå majschips på toppen 😊😊

0 comments on “Carnitas på älg med picklad rödlök, lingon och krossade blå majschipsAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *