Old el Paso+ Dalarna = Yummy!!!
Detta är mitt bidrag till tacoutmaningen från Old el Paso. Jag har spenderat de tre sista sommararna i Dalarna och älskar allt där. De perfekt klippta gräsmattorna, röda husen som alla ser ut som tagna ur en Astrid Lindgren- saga och den underbara naturen. Det är det sista som inspirerarade mig. Kände att älg skulle kunna vara en spännande smak i tacoform. Så carnitas på älgstek med gräddfil, picklad rödlök, lingon och krossade blå majschips blir min tacorätt! Sjukt gott!!!
Carnitas på älg med picklad rödlök, lingon och krossade blå majschips
1 kg älgstek
0,5 dl koncentrerad apelsinjuice
1 burk Coca cola
5 vitlöksklyftor
1 msk kinesisk soja
2 msk paprikapulver
1 msk chilipulver
1 msk oregano
1 msk salt
Tillbehör
Old el Paso stand’n’stuff
Gräddfil
Picklad rödlök
Blue corn tortillachips
Lingon
Gör så här
Blanda ihop de torra kryddorna och rulla steken in dem ordentligt. Bryn steken i din potta eller stekpanna med ordentligt med smör. Häll på Coca cola, apelsinjuice, hackade vitlöksklyftor och soja. Kör på låg i 7-8 h. Strimla med gafflar och låg köttet stå och dra åt sig såsen.
Servera med Old el Paso stand’n’stuff, picklad rödlök, lingon, gräddfil och krossade blå majschips på toppen 😊😊
0 comments on “Carnitas på älg med picklad rödlök, lingon och krossade blå majschips”Add yours →