Teriyakifärs i slowcookern serverad på två sätt

Med endast 2 ingredienser så har du en underbart god bas som du kan servera på många olika sätt. Jag lagade denna under en dag och åt den dagarna efter i olika former. Jag värmde den genom att steka olika grönsaker tillsammans med färsen för att sedan toppa ris med en variant och i en wrap med pak choi och chilimajonäs.

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇

Teriyakifärs i slowcookern
6 portioner

800 g nötfärs
1 flaska (ca 3 dl) färdig teriyakisås
1 dl vatten

Om du vill ha lite sting, ha även i 1-3 tsk srirachia, sambal oelek eller 1 tsk chiliflakes

Gör så här:

  • Stek färsen i en stekpanna och lägg ner sen sedan i slowcookern.
  • Kör den i slowcookern på LÅG i 7-8 h eller 5-6 h på HÖ.

Serveringstips
– I wrap med stekt pak choi, kimchi, babyspenat, pickad gurka och rödlök och srirachiamajonäs
– Fräs på den slökokta färsen med purjolök, pak choi och skivad zucchini. Servera med ris och sesamfrön (och chilimajonäs, för det är gott till allt!)

Slowcookingkokböcker

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

0 comments on “Teriyakifärs i slowcookern serverad på två sättAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *