Köttfärs- och potatisgryta med fetaost

Ibland bara faller allt på plats och livet är bara toppen! Denna rätt var en sådan upplevelse- den är inte krånglig, det är billiga ingredienser, du kan låta den stå i 8-10 h och sen med fetaost på toppen när du ska äta den så blir allt bara sååå bra! Och satsa på ett nybakat surdegsbröd typ levainbröd som du äter den till. MAGIC!

Köttfärs- och potatisgryta med fetaost
4-6 portioner

250 g potatis, skalad och skuren i mindre bitar
500 g nötfärs
2 tsk paprikapulver
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökpulver
1 tsk oregano, torkad
4 msk tomatpuré
2 msk balsamvinäger
800 g krossade tomater (2 burkar)
2,5 köttbuljongtärningar
1 msk honung
2,5 dl vatten
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

På slutet
1,5 dl creme Fraiche

Tillbehör
Fetaost
Nybakt bröd

Gör så här:
– Bryn nötfärsen i en stekpanna eller direkt i en slowcooker om du har den funktionen.
– Lägg ner alla ingredienser i din slowcooker och rör om.
– Kör på LÅG i 8-10 h eller HÖG i 5-7 h.
– Rör ner creme fraichen och rör om. Kör på HÖG i 30 minuter.
– Smular över fetaost på toppen vid servering.

Ny slowcookingkokbok!
Nu är nya slowcookingkokboken ”Slowcooking i vardagen” här. Den går nu att beställa via Isaberg, Bokus, Adlibris eller där böcker säljs på nätet

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Slowcooking-i-vardagen-IV-1-725x1024.jpg

Slowcookingkokbok
Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga finnas att beställa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

0 comments on “Köttfärs- och potatisgryta med fetaostAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *