Ibland bara faller allt på plats och livet är bara toppen! Denna rätt var en sådan upplevelse- den är inte krånglig, det är billiga ingredienser, du kan låta den stå i 8-10 h och sen med fetaost på toppen när du ska äta den så blir allt bara sååå bra! Och satsa på ett nybakat surdegsbröd typ levainbröd som du äter den till. MAGIC!
Köttfärs- och potatisgryta med fetaost
4-6 portioner
250 g potatis, skalad och skuren i mindre bitar
500 g nötfärs
2 tsk paprikapulver
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökpulver
1 tsk oregano, torkad
4 msk tomatpuré
2 msk balsamvinäger
800 g krossade tomater (2 burkar)
2,5 köttbuljongtärningar
1 msk honung
2,5 dl vatten
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
På slutet
1,5 dl creme Fraiche
Tillbehör
Fetaost
Nybakt bröd
Gör så här:
- Bryn nötfärsen i en stekpanna/gryta eller direkt i en slowcooker/tryckkokare om du har den funktionen.
- Lägg ner alla ingredienser och rör om.
- Kör enligt något av följande alternativ
- Slowcooking: LÅG i 8-10 h eller HÖG i 5-7 h.
- Tryckkokning: MEAT/STEW i 35 min
- Gryta på spis: Koka på låg värme i 30-35 minuter eller tills potatisen blir mjuk.
- Rör ner creme fraichen och rör om och låt bli varm.
- Smula över fetaost på toppen vid servering.
Reklam för mina kokböcker
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna
”Slowcooking och tryckkokning- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” – Köp den på Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Ljudbok ”Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag” finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.
”Slottsdrakens kokbok- kungligt goda recept” en unik kokbok för barn i 8- 12 års åldern som blandar recept med sagor om draken Flamma som lär sig laga mat. Beställ på Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
0 comments on “Köttfärs- och potatisgryta med fetaost”Add yours →