Detta recept är framtaget i samarbete med Coop Folkparken i Södertälje
Veckans recept är en kryddig korvbulgur med fetaostsås. Du kan lätt göra den vegetarisk genom att använda vegansk chorizo
Korvbulgur med fetaostsås
4 portioner
400 g kabanoss, COOP eller 400 g vegansk chorizo, COOP
1 gul lök
2 paprikor
2 dl bulgur
4 dl vatten
0,5 grönsaksbuljongtärning
Fetaostsås
150 g fetaost, Änglamark
2 dl Creme Fraiche, COOP
1 tsk Garlic Paste eller 1 pressad vitlöksklyfta
1- 2 tsk sambal oelek
Lite pressad citron
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
– Koka bulguren med en halv grönsaksbuljongtärning
– Hacka löken och skär korv och paprikor i mindre bitar
– Bryn lök, korv och paprika i olja tills allt börjar få färg, gärna i en
wokgryta eller större stekpanna
– Blanda ner den färdiga bulguren med korv, lök och paprikaröran och rör om
– Smula ner fetaosten i Creme Fraichen och bland ner vitlök, sambal, pressad citron och salt och peppar
Missa inte att följa mig på Instagram och Facebook.
Slowcookerkokbok kommer i november 2020
Här är receptet på Biff- och Halloumistroganoffen som var förra receptet
1 comment on “Korvbulgur med fetaostsås- veckans Cooprecept”Add yours →