Dags att börja jobba snart? Behöver du hålla blodsockret igång på eftermiddagarna? Då är dessa granolabars perfekt. Du väljer en granola som du gillar, smälter choklad och kokosolja och ner med hackad mandel eller annan nöt du gillar. Lite flingsalt på toppen gör den extra lyxig.
Ha en burk i väskan med dessa godingar så har du alltid något som tar dig igenom trötta eftermiddagar.
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇.
Granolabars med choklad, kokosolja och flingsalt
200 g choklad
2 msk kokosolja
1,5 dl granola
1 dl hackad mandel/jordnötter/cashewnötter eller annan nöt du tycker om
Toppa med flingsalt
Gör så här:
- Smält kokosolja och chokladen i en kastrull på låg värme, rör om under tiden.
- Häll ner granolan och de hackade nötterna.
- Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform och häll ner chokladblandingen och platta till. Strö över flingsalt.
- Låt stelna i rumstemperatur och skär sedan i bitar
Tips på variation
– Använd olka tycker av choklad för olika smaker. T ex mintchoklad, choklad med chili eller apelsinchoklad.
– Det finns så många olika smaker på granola, prova med t ex hasselnötter och dadlar eller en basgranola och hacka ner russin eller annan torkad frukt.
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
0 comments on “Granolabars med choklad, kokosolja och flingsalt”Add yours →