Dags för kebab!!! Först kör du den i pottan och sen grillar du till bitarna i ugnen och det blir så GOTT! Det ser inte alltid så bra ut men smakerna… smakerna…
Denna rätt går fort och är enkel att göra. Perfekt alltså 🙂
Shawarma
1 kg fläskkarré
Marinad:
2 dl mild lättyoghurt eller turkisk yoghurt
0,5 dl ketchup
3 st finhackade vitlöksklyftor
4 msk vitvinsvinäger
1 pressad citron
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1,5 msk shawarmakrydda (finns i orientaliska affärer eller gör en egen, det är inte svårt)
Shawarmakrydda enligt mig:
1 msk malen spiskummin
1 msk korianderpulver
1 msk vitlökspulver
1 tsk kardemumma
1/2 msk paprikapulver
1 tsk gurkmeja
1/2 tsk mald cayennepeppar
1 tsk mald svartpeppar
1/2 tsk mald kanel
Tillbehör:
Tahinisås
Röd kebabsås
Pitabröd
Sallad
Rödlök
Gurka
Tomat
Avocado
Gör så här:
Blanda ihop marinaden i pottan. Skär köttet i bitar och lägg ner i pottan och rör runt. Ställ in i kylen över natten eller så lång tid du får till. Kör köttet sedan i 4 h på låg eller 2 h på hög. Köttet ska vara klart. Plocka sedan ur köttet med en pastaslev och lägg i en ugnsform och grilla så köttet får lite yta.
Servera med tillbehören.
Inspiration från Zeinas Kitchen
1 comment on “Crockpot – Shawarma på fläskkarré”Add yours →