Ost och skinkpaj på ciabattabotten i slowcookern

Meeen vad bra det blev! Easy peasy och så mycket bättre än vad jag trodde det skulle bli. Krämig, smakfull med god yta på kanterna! Med färdiga ciabattabröd så behöver du inte ens göra en pajdeg 😊 så en win, win, win så att säga! Eller så hoppar du över bröden och gör det till en omelett… 

Just nu innan jul så vill jag bara fylla kylen med matlådor så jag slipper laga mat på kvällarna då man är sjukt trött så efter denna och paellan från igår så är jag redo för resten av veckan!!
Ost och skinkpaj på ciabattabotten

4-6 port

Pajdeg… Ish!

2 ciabattasmåbröd (jag tog en mörk och en ljus)

Olja 

Fyllning

200 g kokt eller rökt skinka

 250 g keso

2 dl riven ost

6 ägg

4 dl mjölk

1 tsk vitlökspulver

0, 5 tsk Salt

Svartpeppar

Gör så här:

Skiva ciabattabröden i smala skivor.

Lägg ner ett bakplåtdpapper i pottan och smörj med lite olja i botten.

Klä botten och sidorna med ciabattaskivorna.

Blanda keso, ägg och mjölk i en bunke och kör med en handmixer så det blandas ordentligt. Häll i riven ost och skinka och rör om. Häll ner äggstanningen ovanpå bröden och lägg en träslev under locket så det blir en glipa mellan potta och lock. Kör på 3-4 h på låg. Lyft upp allt med hjälp av bakplåtspappret.

Servera med en god sallad till.

3 comments on “Ost och skinkpaj på ciabattabotten i slowcookernAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *