Hur lagar man bäst en hel kyckling? För mig så är det tiden som är nyckeln, men hur vet man hur länge den ska stå? Detta är en återkommande diskussion. Anledningen till att vi skriver så vaga tider är av flera skäl.
- Det är lite beroende på vilken modell man har. Precis som spisar och ugnar beter sig lite olika så är även olika slow cookers olika. Utgå alltid från den lägsta tiden och sedan kan du lära känna sin crockpot och börja experimentera
- Hur stor är din kyckling? Är den 800g eller 1,5 kg? Detta är svårt att veta och även hur mycket vatten finns i den mm. Ha detta med i beräkningen, har du en liten kyckling, dra av en timme eller kanske två.
Denna kyckling blev så god med syran av balsamvinägern och sötman från honungen och liiite sting från chilin. Detta är ett av de enklaste sättet att laga mat i din Crockpot- i med allt och sätt på den och simsalabim så är maten klar!
Hel kyckling med balsamvinäger och honung
4 port
1 hel kyckling (min var 1,2 kg)
1 dl balsamvinäger
1 dl vatten
2 tsk kycklingfond
0,5 dl honung
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
1 tsk oregano
1 tsk salt
ca 0,5 tsk Chiliflakes
4 morötter, skalade och skurna i bitar
10-15 mindre brysselkål, ansade
Gör så här:
Lägg ner kycklingen i din crockpot och lägg brysselkål och morötter runt omkring.
Blanda ihop alla ingredienser till såsen och häll den över kycklingen.
Sätt på låg och kör i 5-6 h.
Servera med ris och rödvinbärsgelé eller kokt potatis.
Slowcookerkokboken
Slowcookerkokboken finns att köpa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
0 comments on “Hel kyckling med balsamvinäger och honung i slowcookern”Add yours →