Tänk dig att du vaknar på morgonen till lukten av kanel och äpplen och frukosten är klar. Passar utmärkt lata jullovsdagar.
Ingredienser
3-4 äpplen i mindre bitar
7.25 dl laktosfri mjölk eller vanlig mjölk
5 dl vatten
2.4 dl äppeljos eller cider (jag tog lightcider)
4.25 dl havrekross eller flerkornskross
0.5 dl sirap / fibersirap gold/ honung/ agavesirap
2 tsk smör
½ msk salt
1 tsk vaniljextrakt
0.5 dl farinsocker
2 msk kanel
Smöra eller olja insidan av pottan ordentligt.
Skala och hacka äpplena i bitar och lägg i pottan. Blanda alla andra ingredienser i pottan och häll i krossen.
Sätt på låg i 7-8 h
Servera med äppelmos eller kanel och socker och mjölk.
Orginalrecept från Realmomkitchen
0 comments on “Crockpot – Havregröt a la äppelpaj”Add yours →