Alltså gör den bara! Glögg, kanel, apelsin… du vet ju redan nu att du kommer älska den!
Hela köket luktade jul och advent vilket resulterade i att jag var tvungen att åka och handla adventspynt till i helgen då det ska bakas pepparkakshajar och pepparkaksdinosaurier och världens godaste lussekatter (ja, det är Leilas).
1 kg högrev
10 champinjoner
2 stora morötter
3 dl glögg
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 msk tomatpure
1 kanelstång
1 pressad vitlöksklyfta
1 pressad apelsin
1 tsk Salt
Peppar
Hacka morötter och champinjoner i bitar. Lägg morötterna i pottan tillsammans med övriga ingredienser (förutom champinjoner och kött)
Skär köttet i lagom stora bitar och salta och peppra. Jag fräste champinjonerna för jag tycker det blir godare då. Bryna köttet i stekpanna och lägg i allt i pottan. Sätt på låg i 7-8 timmar.
Det blev rätt mycket vätska så nästa gång ska jag minska på vattnet.
Två sätt att uppgradera kan vara att ha i rivet apelsinskal och kakao i.. det blir till att testa nästa gång.
Helt magiskt god 😀
Tog ur kanelstången efter halva tiden för den höll på att ta över smaken o bli bittert….. Det kommer att bli en favorit gryta hos oss 👍:D
Åh vad roligt att höra Ewa 🙂 ha en härlig helg!
Så gott detta var! Jag stekte inte innan, klarar ej matoset. Denna kommer jag göra fler gånger. 🙂
Vad roligt Carina! Bra att veta att det blir gott utan att steka. Ha en bra kväll 🙂