Dags för fläskytterfile igen, denna gång med en kryddig sås på jordnötssmör och kokosmjölk. .. Mums säger vi!
Ingredienser:
1 kg fläskytterfile
1 tsk grillkrydda
2 tsk olja eller margarin att steka i.
Sås:
1 msk riven färsk ingefära
2 hackade vitlöksklyftor
0, 5 dl jordnötssmör
0, 4 dl tomatpuré
3 msk soja (japansk)
1 msk farinsocker
1 tsk sambal oelek
1 msk kycklingfond / grönsaksfond
Den krämigaste delen av en burk kokosmjölk eller en burk kokosgrädde
Blanda ihop ingredienserna till såsen. Bryn köttet hel i en stekpanna och lägg sedan i pottan. Häll såsen över och kör på hög i 2-3 h eller låg i 3- 5 h.
Servera med ris och en god sallad
Den här stod på middagsbordet idag, var väldigt god och omtyckt så den kommer jag att göra flera gånger. Tack för receptet ! 👍
Vad roligt att höra 😊